sâmbătă, 4 septembrie 2010

Tehnici diferite - efecte diferite

Urmatoarea lucrarea este una draga noua, intrucat am avut libertatea de a alege tehnicile de lucru, pe modelele alese de client. Toate vitraliile si sticlele se afla in aceeasi locuinta, in zone diferite cu scopuri diverse si s-au ales cele mai bune variante pentru a scoate in evidenta tematica incaperii.
Avem vitralii autentice:
Vitralii aplicate:
Decopan:
Sticla sablata cu model si cristale:

Vitralii Craiova

    Am alaturat fotografii care nu au in comun decat zona geografica in care au fost montate - Craiova. Prima este un vitraliu Overlay pentru o usa de intrare intr-un restaurant. Am folosit cristale fatetate din marea Britanie pe suport de sticla reflexiva. Efectul nu poate fi apreciat decat in realitate.
      Cea de-a doua este o reproducere fotografica a unui model cerut de client, ca "pui de usa", reprezentand elementele laterale ale unei usi de intrare in casa. Intensitatea culorii nu poate fi reprodusa decat cu sticla colorata in masa, insa noi am reusit sa realizam lucrarea la o fractiune din costul unui vitraliu autentic.

Medalion sticla pictata


Medalion cu plumb su sticla colorata in masa si pictata manual pe suport de sticla sablata. Clientul ceruse doar un desen pe sticla cu vopsea si i-am facut o surpriza placuta adaugand sticla colorata in masa si cantuita pentru un plus de volum.

Vitraliu si lampa Tiffany

Comanda a fost realizata pentru Canada si a fost transportata si montata de client. Vitraliile au fost livrate cu rame din aluminiu vopsit pentru a fi fixate in gol de zid separator, iar lampa a fost executata dupa modelul ales de client, cu picior metalic turnat si patinat. Intre elementele de sticla sunt introduse bijuterii din sticla topita, colorate translucid sau iridiscent. Sticla colorata in masa este importata de la Spectrum S.U.A.

Vitraliu floral aplicat cu cristal

Vitraliu aplicat sau overlay, cu model floral, divers colorat pe fundal sablat. Provocarea consta in a realiza transparenta si transluciditatea zonelor colorate in momentul sablarii mecanice cu pulbere. Zona sablata a fost tratata pentru pete si inclusa in pachet termopan.

Lucrare Decopan duplex Targoviste






Panouri decorative de interior in sistem duplex (2 straturi de sticla cu film ), montate la Targoviste. Interesante sunt combinatiile de culori, realizate dupa un model de pe gresia clientului si intensitatea culorilor. Imaginile sunt perfect rezistente UV ( desi amplasate la interior) si protejate de zgarieturi, murdarie.

Lucrare Peris



Vitralii autentice in pachet termopan, cu fir de plumb patinat, cu suprafete mari de sticla, foarte greu de realizat din cauza dimensiunilor mari. Cu grija ca sticla sa nu se sparga, panourile mai inalte decat un om obisnuit au fost montate in tamplaria pregatita si protejata din timp. Sticla antiefractie plasata la exterior functioneaza ca un suport, astfel panourie nu pot face celebra "burta", prezenta la majoritatea vitraliilor vechi, insuficient fixate si sustinute.

Vitraliu Autentic tripan







Lucrarea este la marginea Bucurestiului, intr-o zona de relaxare.Vitraliile sunt amplasate la ferestrele bailor, pentru intimitate si schimbarea imaginii exterioare, pe un perete lateral. Am folosit sticla colorata in masa, fir de plumb patinat auriu si negru, precum si cristale fatetate. Vitraliile au fost inchise in pachet termopan.