duminică, 5 septembrie 2010

Decofilm - vitralii facute de tine

Pentru urmatorul exemplu am hotarat sa va prezentam cum puteti aplica un film special imprimat - Decofilm pe sticla de acasa (orice sticla : masute, ferestre, usi, luminatoare). Filmul poate fi realizat cu grafica aleasa de client sau dupa un model din cele de pe site-ul nostru, la dimensiunile cerute. Uneltele sunt usor de gasit si se pot inlocui cu ce se gaseste uzual intr-o gospodarie:

Mai aveti nevoie de sticla suport curatata foarte bine si de filmul imprimat Decofilm:Dezlipiti cu grija filmul de pe suportul de hartie si trageti in sensul opus, fara sa atingeti suprafata adeziva:
Acum filmul sta cu partea adeziva in sus, pe sticla suport. Pulverizati apa sau apa cu putin sapun lichid pe suprafata Decofilm, urmarind sa faceti multe picaturi mici si nu putine si mari:

Mutati filmul in lateral pe masa de lucru si pulverizati apa in ploaie fina si pe sticla:


Aplicati filmul cu partea adeziva pe sticla si potriviti-l dupa marginile acesteia:

Racletati cu o bucata de pasla sau o cartela telefonica invelita cu o carpa, pornind din centru spre margini, urmarind sa eliminati apa de sub film. Atentie! Dupa acest pas nu mai puteti rearanja filmul! Nu racletati
dinspre margini spre centru!

Dupa ce ati eliminat apa si filmul nu se mai ridica de pe margini, taiati filmul in exces cu un cutter. Fixarea permanenta se realizeaza dupa 24 ore, insa geamul poate fi montat deja.


Aveti aici cateva exemple de imagini, insa se pot reproduce si vitralii cu plumb: